Scena

BIO JE NAJBOGATIJI

Pokorio je svijet, ubio sina i najboljeg prijatelja

RTL Televizija uskoro počinje prikazivati „Sulejmana Veličanstvenog“, dosad najskuplju seriju u povijesti turske televizijske i filmske produkcije.

Samo u pretprodukciju ove hit serije utrošeno je preko 3,5 milijuna dolara, ponajviše kako bi se izgradio iznimno veliki filmski set i replika sultanske palače Topkapi (1,7 milijuna dolara), te izradili uvjerljivi kostimi i nabavile specijalne digitalne filmske kamere.

Godinu i pol dana trajale su pripreme za snimanje prve sezone, a scenografima je trebalo čak pet mjeseci da izgrade najveći filmski set blizu Istambula koji se prostire na čak 10 tisuća kvadratnih metara.

Osim iznimno visoke gledanosti u svim zemljama u kojoj se emitira, seriju „Sulejman Veličanstveni“ je nagradila i struka. Tako je u travnju ove godine serija osvojila još 4 statue na ovogodišnjoj dodijeli nagrada Antalya Television Awards (ekvivalent američkoj nagradi Emmy), od kojih je i ona najvrjednija – za najbolju dramsku seriju.

Radnja hit serije "Sulejman Veličanstveni" smještena je u 16. stoljeće kada je Sulejman I. preuzeo vlast kao deseti sultan Osmanskog carstva, a govori o njegovom burnom životu, svjetskoj vladavini i njegovim najboljim godinama kada je bio najcjenjeniji turski sultan.

"Sulejman Veličanstveni" je nevjerojatna ljubavna priča inspirirana poviješću koja će ostaviti gledatelje bez daha!

 

Reci što misliš!