Regional / Sib

slobodan ribolov

Dobre vijesti za ribiče: S jednom dozvolom od ušća Drave do P. Moslavine

Dobre vijesti za ribiče: S jednom dozvolom od ušća Drave do P. Moslavine
SiB.hr

U sklopu Športsko-ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije djeluje pet Zajednica sportsko-ribolovnih udruga, i to Baranje, Osijek, Donji Miholjac, Đakovo i Valpovo te Športsko udičarsko društvo Šaran Našice, a unutar njih djeluje 90-ak društava s oko 7.500 članova.

Predstavnici tih uduga sastali su se jučer sa županom dr. sc. Vladimirom Šišljagićem te razgovarali o aktualnim temama sportskog ribolova na području Županije, ali i Hrvatske, prenosi SiB.hr

Naime, važeći zakonski propisi su - po ocjeni nazočnih - na štetu sportskih ribolovaca i gospodarenja vodama, a pogoduje gospodarskom ribolovu. Otvoreno je i pitanje problema kormorana koji više nisu zaštićeni, ali nije regulirano ni kako rješavati ili sprječavati štete koje izazivaju na ribnjacima.

Najvažnija vijest svakako je potpisivanje ugovora o reciprocitetu. Naime, kao ovlaštenici ribolovnog prava predstavnici udruga Baranje, Valpova, Osijeka i Donjeg Miholjca potpisali su ugovor za 2017. godinu, prema komu je omogućen slobodan ribolov na otvorenim vodama, što znači da s jednom dozvolom mogu ići u ribolov na Dravi (od ušća Drave u Dunav do Podravske Moslavine (Martinci)). Ovaj dogovor obradovat će sve sportske ribolovce, a ostaje želja i namjera svih ribolovaca i udruga da se ista prava prošire i na rijeku Dunav, no u tomu se ne uspijeva jer je to područje u nadležnosti Parka prirode Kopački rit, pa se i odluke donose na nacionalnoj razini.

Više pročitajte na SiB.hr.

Reci što misliš!