Novosti / Svijet

uragan irma

Nestanak struje imao je tragične posljedice: istraga zbog smrtnih slučajeva u domu za starije na Floridi

Nestanak struje imao je tragične posljedice: istraga zbog smrtnih slučajeva u domu za starije na Floridi
AP

Distributer Florida Power & Light izvijestio je kako im taj objekt nije bio na listi prioriteta za opskrbu energijom

Pokrenuta je kriminalistička istraga zbog smrti osam osoba u domu za starije osobe na Floridi koji je ostao bez struje nakon što je uragan Irma pogodio to područje,  izvijestile su u srijedu lokalne vlasti.  

Podaci objavljeni u srijedu govore o ukupno 81 poginulih osoba zbog uragana. Na Floridi je stradalo najmanje 29 ljudi, a najviše smrtnih slučajeva bilo je na Karipskih otoka.  Počinjena  šteta još se procjenjuje.

Osim velikih poplava diljem Floride i velike materijalne štete, glavnu poteškoću prestavljao je nestanak struje bez koje je zbog uragana u početku ostalo više od polovine te savezne države.

Na Floridi i u susjednim državama gotovo pet milijuna kuća i tvrtki još u srijedu nije imalo struje, dok ih je u ponedjeljak bilo 7,8 milijuna.

Nestanak struje imao je tragične posljedice u domu za starije sjeverno od Miamija. Troje štićenika pronađeno je mrtvo u srijedu u zamračnom objektu koji je ostao bez klimatizacije, a još ih je pet kasnije umrlo u obližnjoj bolnici, rekli su dužnosnici.

"Zgrada je zapečaćena i vodimo kriminalističku istragu", potvrdio je novinarima u srijedu šef lokalne policije Tomas Sanchez

Zbog istrage je evakuirano više od 100 štićenika toga doma.

Distributer Florida Power & Light izvijestio je kako im taj objekt nije bio na listi prioriteta za opskrbu energijom.

"Neću odustati dok ne dobijem odgovore o tome kako je došlo do ovog tragičnog događaja", izjavio je guverner Rick Scott, koji smatra da nisu poduzete sve mjere opreza kako bi štićenici takvog objekta bili sigurni.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!