Novosti / Hrvatska

PROMJENE NA POMOLU

Ističu rokovi čelnim ljudima u reformi obrazovanja: odlaze li danas sa svojih pozicija Vican i Culej?

Ističu rokovi čelnim ljudima u reformi obrazovanja: odlaze li danas sa svojih pozicija Vican i Culej?
Sanjin Strukic/PIXSELL

Navečer također istječe rok nastavnicima i profesorima, odnosno članovima stručnih skupina, da se izjasne jesu li spremni nastaviti raditi na dokumentima

Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, od danas više službeno ne bi trebala imati nikakve veze s radom Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja. Njenu funkciju preuzima premijer Andrej Plenković, a uz njega će dvije suvoditeljice biti ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje Vesna Bedeković.

Kako doznaje Večernji list, Vican se nudilo da bude članica Posebnog stručnog povjerenstva, ali je ona to odbila. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru za N1 je također dala do znanja da je Vican isteklo vrijeme poručivši kako ona "zasigurno može pridonijeti, ali definitivno to treba biti timski rad".

Vican je zbog toga i pisala predsjednici te je poručila kako se radi o sadržaju kojim se ona obraća predsjednici, a ne javnosti. Plenković bi danas također trebao imati rješenje za ekspertnu radnu skupinu u kojoj će Jasminka Buljan Culej morati napustiti fotelju voditeljice, ali se isti princip neće primijeniti za dosad izabrane članove ekspertne radne skupine.

Prema neslužbenim informacijama, oni bi trebali ostati u skupini, dok će se novi natječaj, tj. poziv, raspisati za voditeljsku poziciju i ostale pozicije koje su do sada bile nepopunjene. 

Navečer također istječe rok nastavnicima i profesorima, odnosno članovima stručnih skupina, da se izjasne jesu li spremni nastaviti raditi na dokumentima koje su pripremali za kurikularnu reformu nakon što im je to pitanje e-mailom postavila ministrica Divjak, piše Večernji list.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!