Novosti / Hrvatska

izgubio je sve

Šibenski obrtnik prosvjeduje sa zvijezdom na ramenu: 'Zbog HDZ-a se osjećam kao Židov u nacističkoj Njemačkoj'

Šibenski obrtnik prosvjeduje sa zvijezdom na ramenu: 'Zbog HDZ-a se osjećam kao Židov u nacističkoj Njemačkoj'
Facebook

Zoran je priznao kako je nekad i sam bio u HDZ-u, a dogurao je čak do pozicije predsjednika njihove mladeži, no brzo je shvatio kud to vodi, a sad mu se stranka u potpunosti zamjerila

Poznati šibenski poduzetnik Zoran Mikulandra, vlasnik obrta Noa koji je godinama obavljao usluge prijevoza u staroj gradskoj jezgri Šibenika, odlučio se za javni prosvjed protiv gradonačelnika Željka Burića i drugih članova gradske uprave, piše Šibenikin. 

Naime, Mikulandra je izradio i odjenuo bijelu majicu sa žutom židovskom zvijezdom na ramenu i natpisom 'Nisam u HDZ-u'. 

Zoran smatra kako je upravo gradska uprava odgovorna za propast njegovog obrta 'Noa'. 

"Majicu sa šestokrakom židovskom zvijezdom napravio sam jer se osjećam baš kao Židov u predratnoj nacističkoj Njemačkoj, a unutra sam napisao da nisam u HDZ-u jer njih krivim za situaciju u kojoj sam se našao. Posao sam pokrenuo kada u Šibeniku nije bilo turizma i godinama sam ulagao u njega, sve dok vlast nije nanjušila novac i oduzela mi kruh iz usta. Poslovno su me uništili i duguju mi 65.000 kuna za koncesiju koja je trebala trajati pet godina, a oduzeli su mi je nakon samo osam mjeseci rada", objasnio je Zoran. 

Bijelu majicu na kojoj je velikim slovima na leđima ispisana i poruka 'HDZ otea posal, sad bi i didovinu', nosit će, kaže, kako bi mladi ljudi vidjeli da bez članstva u HDZ-u u Šibeniku nema smisla ulagati u bilo kakav posao, a slične poruke postavit će i na svoj automobil, trokolicu kojom je obavljao usluge prijevoza tereta po staroj gradskoj jezgri.

"Znam da moj prosvjed nimalo ne dira u dušu gradonačelnika Željka Burića i njegove HDZ-ovce, ali nošenjem židovske zvijezde kakvu su nosili u nacističkim logorima nastavit ću im poručivati kako se osjećam. Na ovakav oblik građanskog neposluha odlučio sam se jer nisam tip koji će šutjeti i trpjeti nepravdu", dodao je Zoran. 

On je priznao kako je nekad i sam bio u HDZ-u, a dogurao je čak do pozicije predsjednika njihove mladeži. 

"Bilo je to davno, još u ono doba kad su se Ivo Sanader i Ivić Pašalić borili za prevlast u stranci. Bio sam idealist, ali sam ubrzo shvatio kuda to vodi. Kao predsjednik Mladeži HDZ nisam imao nikakve ovlasti i protivio sam se tomu da ne smijem misliti svojom glavom", objasnio je Zoran, piše Šibenikin. 

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!